Известие

Collapse
No announcement yet.

Тампони на носещи шини на предното магаре

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тампони на носещи шини на предното магаре

Колеги, от няколко месеца взе нещо да ми потропва все повече и повече отпред, особено като натискам спирачката при движение назад. Виновниците за това бяха тези тампони на двете планки, които като огледах ми се струва, че придържат магарето в задния му край:
    Click image for larger version

Name:	P1370299.jpg
Views:	1
Size:	87.9 Килобайта
ID:	2377800 Click image for larger version

Name:	P1370300.jpg
Size:	90.9 Килобайта
ID:	2377801 Click image for larger version

Name:	P1370301.jpg
Size:	90.3 Килобайта
ID:	2377802
    Тропането идваше от това, че тази планка се блъскаше в магарето, заради скъсаните тампони.
    Изрязох си четири шайби от транспортна лента, с дебелина 8 mm, външен диаметър 50 mm и диаметър на отвора 8mm. Монтирах ги между планката и магарето:
    Click image for larger version

Name:	P1370303.jpg
Size:	101.3 Килобайта
ID:	2377803 Click image for larger version

Name:	P1370304.jpg
Size:	88.1 Килобайта
ID:	2377804 Click image for larger version

Name:	P1370305.jpg
Size:	93.4 Килобайта
ID:	2377805 Click image for larger version

Name:	P1370309.jpg
Size:	96.0 Килобайта
ID:	2377806

Последваха тестове и резултата беше задоволителен. Това досадно чукане изчезна.

Сега идва големия въпрос: Както знаете, не съм фен на къстъм импровизираните ремонти. Предпочитам да си намеря оригиналните тампони и да си ги сменя както си му е реда. Проверих на няколко магазина. Казаха ми, че немогат да ми намерят. На едно място ми казаха, че вървят с целите шини, но цената била дебела.
    Аз се пробвах да изкарам старите тампони, докато бях развил болтовете, но без успех. Имат нещо като метална шайба, която ги държи здраво към шината. Идеята беше с тях да обикалям по магазините, но не става.

Моля за идеи и предложения от къде мога да се сдобия със здрави такива тампони или в краен случай целите планки. Може и да са втора ръка, но да са в перфектно състояние.
    Last edited by b_angelov; d.m.y г., 15:05.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Само да ти кажа, че ако визираш това дето изгллежда малко като скъсано точно около болта, така си е и не се очаква то да е застопорено към магарето (примерно болта да го държи и то да се е скъсало)... Иначе успех с търсенето и да кажеш като намериш

Comment

Така де, но миссълта ми е, че моите са много скъсани (почти нацяло) и искам да си ги сменя с оригинални. На ръка като движа планката се усещаше как чука метал в метал.

Comment

В епер не можах да видя такива тампончета. А и единствените снимки на шините по разни сайтове са без тях.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Тампоните

Тампоните наистина не се продават отделно - вървят с цялата греда и бяха бая пари - не помня колко.
          На преса се вадят лесно. - Намери си някой , който се занимава с каучукови изделия да ти отлее и така.
          Мойте ги правих така преди повече от година и не са мръднали.
          Успех

Comment

Добре, имам въпрос:
            Нужно ли е да сложа по още едни тампони и от долната страна на гедата - тази откъм главите на болтовете?
            Демек това магаре мърда ли и нагоре, за да го спъна?

Comment

То ако тръгне да мърда магарето в тази посока с едни тампони познай дали ще го "спреш"
              Иначе фабрично няма нищо около главите на болтовете да го "подпира" значи не би трябвало да има драма според мен

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                То ако тръгне да мърда магарето в тази посока с едни тампони познай дали ще го "спреш"
                Иначе фабрично няма нищо около главите на болтовете да го "подпира" значи не би трябвало да има драма според мен
                Аз ако ще го спъвам, ще сложа и големи шайби от долу. Но си прав, няма смисъл май.

В този ред на мисли пускам една

О Б Я В А

Подарявам един комплект такива тампони. Направих си 8, защото мислих да слагам и от долу. Но след като няма смисъл, може някой колега, на който са му разбити тампоните да си ги смени. Пишете ми на ЛС.

Last edited by b_angelov; d.m.y г., 10:56.

Comment

Working...
                X